Beroepen prentenboeken voor peuters

Wat wil jij later worden als je groot ben? Het is een van de standaard vragen die elk kind vanaf dat hij/zij een beetje kan praten te horen krijgt. De eerste antwoorden zijn dan vaak, mama, juf, politieman, brandweerman, papa en voetballer. Maar er zijn nog veel meer beroepen natuurlijk als timmerman en dokter en vuilnisman en ga zo maar door. Met deze 4 leuke beroepen prentenboeken voor peuters help je ze beroepen te verzinnen. 

Beroepen prentenboeken voor peuters

 

beroepen prentenboeken voor peuters

In deze blog neem ik je graag mee naar de volgende beroepen: Brandweerman, Pilootje, Juf en Muziekant! Ga je meer met Muis, Dribbel, juf Roos en Koen? Alle 4 de boeken hebben een paar dingen gemeen:

  • Geschikt voor peuters
  • Karton pagina’s
  • Afgeronde hoeken
  • Korte verhaaltjes
  • Rustige prenten
  • Heel veel nieuwe woorden!

Muis maakt muziek

muis maakt muziek

Muis speelt op de Piano en panda speelt op de Saxofoon. De instrumenten maken aparte geluiden. De andere dieren gaan ook mee doen met muziek maken. We leren hoe de triangel klinkt, de trompet, de contrabas, en de trommel. Kunnen de kinderen de geluiden ook na doen?

muis maakt muziek

En samen muziek maken is ook nog eens leuk! De mooiste muziek komt uit jezelf door te zingen.

Leuk om te combineren met een muzieklesje en misschien heb je nog wel wat geluidenboeken in huis met muziekinstrumenten? Wist je dat muziek maken heel belangrijk is voor kinderen? Begin er maar snel mee 🙂

Specificaties

Auteur:         Lucy Cousins

Uitgeverij:    Leopold

ISBN:              9789025872953

Prijs:               Muis maakt muziek is voor €6,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       16 pagina’s

Datum:          Verschenen in juni 2017

Het pilootje

beroepen prentenboeken voor peuters

Koen is een piloot! Elke dag gaat hij naar zijn vliegtuig en start de motoren. Vanuit zijn vliegtuig kan hij snoepjes naar beneden gooien en zwaaien naar mensen die naar boven kijken. Ook geeft hij wel eens water aan het graan als het lang niet heeft geregend.

Ooit bracht hij een grote aap van de dierentuin naar het warme oerwoud gewoon in zijn vliegtuig! En bij een grote bosbrand hangt hij een zak onder zijn vliegtuig gevuld met water uit de zee om het vuur te doven.

beroepen prentenboeken voor peuters

Als Marieke niet op vakantie naar Spanje kan gaan omdat het te duur is neemt hij haar mee en neemt zelf ook een weekje vrij.

Koen de piloot is een echte held!

Het vliegtuig lijkt net zo simpel als die van Nijntje en oom vliegenier. Maar het is volledig getekend in Kathleen Amant stijl en geschreven zoals alleen Marianne Busser & Ron Schröder dat kunnen. Een prachtig boek over de avonturen van een piloot een stoere piloot die lief is voor iedereen en graag wil helpen. Een echte held!

Specificaties

Auteur:         Marianne Busser & Ron Schröder

Uitgeverij:    Van Holkema en Warendorf

ISBN:             9789000360307

Prijs:               Het pilootje is voor €7,50 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       16 pagina’s

Datum:          Verschenen in maart 2018

De Juf

beroepen prentenboeken voor peuters

Ook dit boek is geillustreerd door Kathleen Amant en geschreven door het Duo Marianne & Ron. In dit verhaal volgen we de dagelijkse avonturen van Juf Roos. En wat bijzonder is dat juf Roos als peuter al wist dat ze juf wilde worden. Ja zo zie je maar weer dat voor veel peuters dit helemaal klopt. Zelf wilde ik namelijk moeder en juf worden. Nou sta ik niet voor de klas, maar ben ik toch een juf als gastouder en (gast)moeder van heel veel lieve ondeugende kindertjes.

In dit boek leren we gelijk een beetje hoe de dag eruit ziet op de (peuter)school.

We beginnen in de kring en juf Roos zingt een welkomstliedje ( zal het : Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent…… zijn? sorry als je nu dit nummer in je hoofd heb zitten de rest van je dag.. gnagna)

beroepen prentenboeken voor peuters

Daarna leert de klas kleuren en tellen. Na het fruit eten is het tijd voor buiten spelen. Als er een kindje valt rent juf Roos er snel naar toe. Daar moet een pleister op!

Binnen wordt er gekleurd en ontdekt juf Roos een mini kleuterplas onder een stoel. Snel dweilt ze het op met een emmertje sop. Er wordt ook nog geknutseld en geplakt met een kwast, de jurkjes staan prachtig op de kast.

Als er een kindje ziek wordt van de waterpokken belt de juf snel naar mama. En dan is het al weer tijd om naar huis te gaan!

Dit boek is prachtig om voor te lezen aan kinderen die voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaan of naar school!

Specificaties

Auteur:         Marianne Busser & Ron Schröder

Uitgeverij:    Van Holkema en Warendorf

ISBN:              9789000353071

Prijs:               De juf is voor €7,50 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       16 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2017

Dribbel bij de brandweerberoepen prentenboeken voor peuters

Onze grote kleine vriend Dribbel wil brandweerman worden net als opa. Hij mag een dagje mee naar de kazerne en krijgt een echte brandweermanhelm op. Met de trap klimt hij omhoog en aan de stang glijdt hij naar beneden.

beroepen prentenboeken voor peuters

Ze gaan samen de brandweerwagen wassen. Dat wordt een natte boel. Als de wagen schoon is mag hij ook nog in de brandweerwagen zitten en net doen alsof hij aan het rijden is, zolang hij maar niet aan een knopje zit. Maar ik geloof dat hij dat toch heeft gedaan want opa heeft zijn poten voor zijn oren en de kat schrikt van het lawaai van de sirene!

Een leuk prentenboek waar je als lezer nog van alles aan toe kunt voegen en kan vragen wat de kinderen allemaal nog meer zien op de pagina’s en wat ze denken dat er nog meer gebeurt. Voor onze kleine 112 helden in de dop!

Specificaties

Auteur:         Eric Hill

Uitgeverij:    Van Holkema & Warendorf

ISBN:              9789000356959

Prijs:              Dribbel bij de brandweer is voor €8,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       14 pagina’s

Datum:          Verschenen in juli 2017

Op de site van Marianne en Ron kun je een leuke kleurplaat vinden van de beroepenboeken!

Ken jij nog leuke beroepen prentenboeken voor peuters? 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.