Backyard wilderness in het Omniversum

Wij waren uitgenodigd voor de premiere van backyard wilderness bij Omniversum. Dat zette mij aan het denken aan vroeger. De natuur is voor mij altijd belangrijk geweest. Als jong kind al zat ik bij de scouting en iets later heb ik daarnaast nog jaren bij de Haagse Natuurverkenners gezeten. Ik vond het altijd prachtig om zo met de natuur bezig te zijn en nu nog leer ik de kinderen dat je niet zomaar blaadjes en bloemetjes mag plukken. Hoe zou jij het vinden als iemand steeds haren uit je hoofd trekt?! Net zoals Marie Kondo je dank je wel laat zeggen tegen je afgedankte spullen, laat ik de kinderen dank je wel zeggen tegen de bomen en planten. Gewoon om zich bewust te maken van het feit dat alles in de natuur leeft. Maar er is nog veel meer in de natuur, namelijk dieren!

Pandas a new story

Een paar weken terug ging ik met dochterlief naar Pandas, a new story in het Omniversum. Een prachtige film over Qian Qian staat voor het grootste avontuur van haar leven. De pandawelp is geboren in Chengdu Panda Base, een reservaat voor reuzenpanda’s. Nu wordt ze voorbereid op een leven in de wildernis. De overstap van het beschermde bestaan tussen andere pandawelpjes naar een leven in de bergen waar ze helemaal voor zichzelf moet zorgen, is niet gemakkelijk. Daarom krijgt Qian Qian hulp van Chinese en Amerikaanse biologen. Die leren haar om haar ‘innerlijke panda’ te ontdekken en ontwikkelen. Daar zagen we een voorstukje van de nieuwe film Backyard wilderness. Kippenvel kreeg ik al van de prachtige beelden. Vandaag mochten wij bij de première zijn in het Omniversum in Den Haag!

Backyard wilderness

Vanaf nu is de veelbekroonde film Backyard wilderness in Omniversum te bewonderen. Achtertuin Wildernis dus. De beelden zijn adembenemend mooi! En dat op zo’n groot scherm en glashelder. Het volgt een meisje in een huis waar de ipad tv en computer/laptop erg belangrijk zijn. Maar om hun heen in de mooie natuuromgeving van hun huis gebeurt van alles. Pas als de dochter een werkstuk moet maken en ze kiest over de salamanders begint ze te ontdekken dat er buiten nog veel meer mooie dingen gebeuren!

Backyard wilderness

Net zoals Pearle aandacht gaf aan het belang van buiten spelen, geeft de film Backyard Wilderniss aandacht om er zelf op uit te trekken en de natuur (opnieuw) te ontdekken. Neem vooral je mobiel mee om mooie plaatjes uit de natuur via instagram vast te leggen met #backyardwilderniss. Een vlugge scrollactie onder deze hashtag leverde deze mooie plaatjes op.

Eropuit boekje

Bezoekers van Backyard Wilderness krijgen van Omniversum daarvoor een speciaal eropuit-boekje waarmee kinderen met hun ouders of verzorgers het hele jaar door, in alle seizoenen, zelf activiteiten kunnen ondernemen in park, bos en duinen. Merendeel omgeving van Den Haag.

Backyard Wilderness werd vijf keer bekroond bij de Giant Screen Awards en bij de prestigieuze SMASH Awards zelfs zes maal, onder meer voor beste onderwerp, beste camerawerk en beste visuele effecten. Ook ontving de film eind oktober tijdens het Rotterdams Wildlife Filmfestival the Kids Choice Award.  Backyard Wilderness laat vier seizoenen lang unieke, adembenemende beelden zien van het dierenleven vlak onder onze neus. Minicamera’s hangen in holen en nesten of bewegen over de grond en door vijvers om het gedrag van grotere en kleinere dieren zeldzaam intiem vast te leggen. Van wasbeertjes, vossen, herten en muizen, van eenden, kolibrietjes, hommels en muizen.

Speciaal vanwege de première was er voordat de film begon een leuke Quiz die door de twee boswachters Jenny en Mark werd verteld. Met een spelletje petje op petje af. Best leerzaam ook voor volwassenen 😉

Eendenkuikentjes en de natuur

Ik was op pad met 3 kleutermeiden die allemaal de scène met de springende eendenkuikentjes het schattigst vonden. Dat was ook precies het moment waarop het meisje uit de film naar buiten rende met haar broer om de prachtige natuur om hun heen te ontdekken. Het veranderde hun leven!

In de auto terug naar huis vroeg ik de meiden wat ze van het park en bos vonden. En of ze vaak gingen wandelen. Allemaal zeiden ze dat ze de natuur wel mooi vonden, maar niet vaak op pad gingen. Haha en dat terwijl ik de dag ervoor nog een uur met dochterlief en de gastkinderen naar het park was geweest. Wel waar dat we geen enkel dier anders dan hond en eend tegen kwamen. Maar met de lente voor de deur gaat er veel veranderen in de natuur en worden alle dieren weer wakker. Hoog tijd om dus op pad te gaan!

Speurquiz
Voor kinderen is er in het theater een leuke en leerzame speurquiz over de natuur uitgezet. Vind de juiste oplossing en ontvang een gratis Omniversum filmposter!

Ga mee op safari in de achtertuin van Omniversum

Backyard wilderness


Op 21 februari, 24 maart en 14 april kun je met Staatsbosbeheer boswachters Jenny en Mark, die de stemmen van de Nederlandse vertaling hebben ingesproken, mee op een heuse tuinsafari door de achtertuin van Omniversum. Je bezoekt eerst de film Backyard Wilderness met vooraf een korte introductie over het boswachterschap. Na afloop van de film mogen de kinderen met de boswachter mee de tuin in voor een speurtocht waarin je de nabije natuur ontdekt.

Voor wie: De tuinsafari is gericht op kinderen van circa 6 t/m 12 jaar. Ouders zijn uiteraard ook welkom tijdens de film en betalen regulier tarief.
Wanneer: 21 februari 10.45 u –  24 maart 10.45 u – 14 april 10.45 u.
Kinderprijs: € 12,50 (introductie, film én tuinsafari)
De kinderprijs is uitgesloten van kortingsacties.


disclaimer
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

1 Response

 1. Ik heb in mijn jonge jaren heel wat bloempjes geplukt in de weilanden en daar voel ik mij nog steeds niet schuldig over.
  Dat kun je toch niet vergelijken met een haar uit je hoofd laten trekken.
  Het moet toch niet gekker worden.
  Mensen moeten met meer respect met dieren omgaan, dat is veel belangrijker.
  Ook het kappen van de oerbossen dat is ook niet goed voor ons mensen.
  Deze film in het Omniversum zou ik graag willen zien, alleen jammer dat het voor ons zo ver weg is.
  Fijne dag nog, groetjes Oma Will.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.