Apple & Onion over vriendschap en je weg vinden in de grote stad

Een appel en een ui lopen over straat. En nee, dat is niet het begin van een flauwe mop! Apple & Onion is een kersverse animatieserie die vanaf 3 september om 16:55 uur exclusief te zien is op Cartoon Network. De serie vertelt het verhaal van twee beste vrienden – een appel en een ui – die in een kleurrijke stad wonen die tot de nok gevuld is met food-people. Eetbaar, aaibaar en vooral voorzien van een ‘gezonde’ dosis humor.

Apple & Onion

Apple & Onion

Appel en uitje of tewel Apple & Onion hadden een idyllische jeugd. Ze groeiden op middenin de wildernis, samen met andere soorten groente en fruit. Apples onbedwingbare enthousiasme en Onions buitengewone verbeelding zorgden voor veel commotie binnen de trage community waarin ze opgroeiden. Ze verstoorden constant de vrede met hun goedbedoelde intenties en enigszins maffe avonturen. Uiteindelijk werden ze weggestuurd naar de stad, met iedereens beste wensen.

Daar zijn ze buitenbeentjes in een stand vol met stedelijk, glanzend geproduceerd eten. Maar ze zien dit niet als iets negatiefs. Ook al weten ze niets van het moderne volwassen leven, of van de regels en normen van de maatschappij, ze kunnen niet wachten om te leren.

Apple & Onion

Apple is zorgzaam, ziet het goede in iedereen en is een kei in het oplossen van puzzels. De beschermende Onion is een echte techneut en een ster in gamen en basketballen. Samen vormen ze het perfecte team. Met hun optimistische instelling en slimme oplossingen tackelen ze de uitdagingen die ze op elke straathoek tegenkomen.

Apple & Onion

Hoe ga je om met heftige zenuwen vlak voor een basketbalwedstrijd? En met welke truc kom je toch bij dat feestje binnen als je per ongeluk de uitsmijter beledigd hebt? Het is slechts een greep uit de vele hilarische uitdagingen die Apple en Onion op originele wijze proberen op te lossen. De twee verliezen daarbij nooit zichzelf of hun vriendschap uit het oog.

Lekker eten met Apple & Onion

Met karakters als Apple, Onion, Burger, Hot Dog, Falafel en Patti is dit een serie om je vingers bij af te likken! Maar er is nog meer lekker nieuws. In samenwerking met het Voedingscentrum heeft Cartoon Network twee speciale Apple & Onion recepten ontwikkelt gericht op kinderen.

Cartoon Network Appel en Uitje Recept Couscous en Cartoon Network Appel en Uitje Recept Kip met Appel

On-air: 3 september 2018 16.55 Cartoon Network

Thema’s: Vriendschap, samenwerken, trouw zijn aan jezelf, rekening houden met anderen

 

Synopsis afleveringen:

  • THE PERFECT TEAM – Apple en Onion’s plannen om een videogame uit te spelen, moeten even in de ijskast als Apple een zwerfkat in huis haalt.
  • FALAFEL’S FUN DAY – Als Falafel – de huisbaas van Apple en Onion – dreigt te emigreren, bezorgen de twee hem de beste dag van zijn leven in de hoop dat hij blijft.
  • FOUR ON ONE – Zenuwen spelen Onion parten tijdens een basketbaltoernooi. Apple zoekt naar manieren om Onion te kalmeren, voordat hij door het team vervangen wordt.
  • APPLE’S IN TROUBLE – Als Apple per ongeluk een klant (Cheesesteak) beledigt in de Dollar Store, proberen hij en Onion een knokpartij te voorkomen door erachter te komen wat Cheesesteak zo ongelukkig maakt.
  • HOT DOG’S MOVIE PREMIERE – Apple en Onion zijn uitgenodigd op de filmpremière van hun vriend Hot Dog, maar de gemene uitsmijter (Chicken Nugget) laat ze niet binnen, omdat hij zich beledigd voelt.
  • BALLOON PARTY/TIPS – Apple en Onion werken in Pizza’s Pizza Parlor om geld op te halen voor een luchtballonvaart en leren over het belang van fooi geven.
  • NEW FRIENDS – In deze aflevering gaan we terug in de tijd en zien we hoe Apple en Onion bevriend raakten op hun eerste dag in een nieuwe stad.
  • BOTTLE CATCH – Met “Bottle Catch!” hebben Apple en Onion dé hitgame van de zomer gemaakt. Eén probleem: iemand anders probeert ook een graantje mee te pikken.
  • BUS TOUR – Apple verliest een schoen. Onion zegt dat hij alleen maar een wens hoeft te doen als hij een vallende ster ziet om hem terug te krijgen. Wat een geluk dat de bus om de hoek ze rechtstreeks naar een vallende sterrenregen kan brengen.
  • BLOCK PARTY – Apple en Onion geven een feestje voor het hele gebouw. Maar die plannen vallen bijna in het water als een intimiderende eend de deur naar het dak blokkeert.
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.