Apenheul met peuter – een dierenpark geschikt voor jonge kinderen

Een tijdje terug gingen wij naar de Apenheul. Van te voren vroeg ik mij wel af of de Apenheul geschikt voor peuters is. Immers lopen er veel apen vrij rond, zou ze hier van schrikken of het eng vinden? Hoe handtastelijk zouden deze apen zijn? We besloten toch te gaan en met papa en oom om te beschermen moest dat wel goedkomen! Lees hier ons verslag van een dagje Apenheul met Peuter.

Apenheul geschikt voor Peuters?

Iedereen kan zich de uitbraak van Bokito nog wel herinneren. Nu lopen de gorilla’s niet vrij rond in de Apenheul, maar genoeg andere apen wel. En ik kan mij zo indenken dat die apen best sterk zijn aangezien ze zich overal aan optrekken en rondslingeren tussen de bomen. Hoe zouden die apen met peuters omgaan en hoe reageren die peuters op apen. Is de apenheul geschikt voor peuters om op avontuur te gaan? Wij gingen de uitdaging aan!

aap in kinderwagen

Voorzorgsmaatregelen

Bij de ingang van de Apenheul wordt er streng gecontroleerd of je je tassen goed dicht heb gedaan. Zolang het met een rits dicht zit kunnen de apen het niet open krijgen.

Je kunt gratis tassen lenen die groot genoeg zijn om je eigen tassen in te doen. Losse knuffels et cetera kun je ook beter veilig in een tas stoppen want wat als een aapje de favoriete knuffel van je kind besluit de adopteren en mee te nemen diep het park in.

Haal zoveel mogelijk kruimels uit de kinderwagen zodat de aapjes echt niks te  vinden hebben onder de billen van je kind!

Aapjes die los lopen

apenheul
apenheul met peuter

Gelijk aan het begin van het park komen de aapjes je tegemoet. Echt elke kinderwagen werd onderworpen aan een flinke inspectie. Het kan zelfs een beter idee zijn om in dit gedeelte je kind zelf te laten lopen ( de kinderen lieten de apen met rust die ik voorbij zag lopen) of op de arm te nemen en in het midden van het pad te blijven staan.

De aapjes springen van kinderwagen naar kinderwagen en van schouder naar schouder. Bij sommige mensen blijven ze heel lang zitten en kijken op hun gemak rond.

Je mag de apen niet aaien want dat kunnen ze als bedreigend ervaren, maar dat is nog best lastig om je in te houden als er zo’n lichtgewicht zacht schattig aapje op je schouder zit!

apenheul geschikt voor peuters

Op meerdere plekken vind je loslopende apen maar die zijn allemaal veel schuwer als de apen in het begin. Neem dus echt je tijd bij de eerste attractie van de Apenheul want hier krijg je veruit de meeste interactie van de apen te zien.

Voedertijd bij de Maki’s Apenheul met peuter

apenheul
ringstaartmaki

In het Landgoed Hoenderdaell mochten wij zelf de Maki’s voeren. Hier doen ze dat niet maar 2 verzorgsters verstoppen snel op allemaal plekken voer voor de aapjes en strooien van alles in het rond. Je weet trouwens precies wanneer het voedertijd is want dan gaat er zachtjes een muziekje aan en wordt het direct een herrie  omdat de apen elkaar roepen! Hier kan je kind even van schrikken, maar na uitleg vond onze dochter het prachtig en ging ze mee roepen dat het etenstijd was.

apenheuvel

Op de foto met een gorilla

apenheul
gratis op de foto met gorilla

Op twee plekken in het park kan je op de foto met een gorilla. Je kan op een beeld gaan zitten en in een fotohok op de foto. Die laatste vind je op meerdere plekken in het park en met allemaal verschillende achtergronden. De foto’s kun je direct naar jezelf mailen en delen op social media. Erg leuk om het thuisfront alvast wat foto’s te laten zien van je uitstapje en ook voor je kind om later terug te kijken.

alles is voor papa gorilla

Speeltuin voor kinder apen – Apenheul met peuter

jombobaliba
apenheul geschikt voor peuters

Er is een leuke speeltuin waar de kinderen hun eigen krachten en talenten kunnen ontdekken.

Ook is er een gedeelte waar kinderen mee kunnen doen aan een speurtocht. Bij inleveren van alle juiste antwoorden krijgen ze een klein cadeautje aan het einde van het park.

apenheul geschikt voor peuters
apenheul geschikt voor peuters

En op het einde van het park is er nog een heel touwwerk om te spelen en een draaimolen waar dochterlief uiteraard op een aap wilde zitten!

Dus is de Apenheul geschikt voor peuters? Ja zeker! Ze vond het geweldig en heeft het nu een paar weken later nog steeds over de aapjes en dat ze terug wil. Jammer genoeg ligt het niet om de hoek voor ons, maar we gaan het zeker nog eens combineren met een weekendje weg en dan gelijk naar de Julianatoren wat vlakbij is.

Dus heb je nog niks te doen in de vakantie? De Apenheul is zeker een aanrader! Door de vele bomen ben je ook nog goed beschut voor de regen trouwens. ( ja dat hebben wij aan den lijve ondervonden.)

Bezoekadres

J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn

Je parkeert hier tegen gemeentelijk tarief van € 8,80 per dag.

Apenheul is dagelijks van 9.30 tot 17.00 uur geopend.

Lees ook deze blogs over dierenparken

Handige linkjes als je naar Apenheul met peuter gaat

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

  1. Lijkt me een superleuke ervaring voor peuters. Staat bij mij echt wel eens op de to-do 🙂 Maar dan wel gecombineerd met een weekendje weg..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.