Bij Anna op school Vrolijk Pasen!

Anna heeft een nieuwe serie, bij Anna op school! En net zoals Lou viert Carnaval is ook hier extra ontwikkelingsmateriaal bij ontwikkeld door Kathleen Amant. De werkmap koop je voor een klein bedrag voor heel veel materiaal!

Bij Anna op school

Welkom in Anna’s klas! In deze nieuwe serie met boeken neemt Anna je mee naar haar school! Samen met haar vriendjes beleeft Anna elke dag wel iets nieuws op school. Kinderen leren, ontdekken en spelen samen met Anna en haar klasgenootjes.

Lou viert Carnaval

lou viert carnaval

Net zoals in Lou viert Carnaval zien we in dit boek kinderen met verschillende haarkleuren en gelaatskleuren. Er is in dit boek ook een kindje met een gipsbeen, een bril en we ontdekken verschillende emoties bij de kinderen. Alleen het kindje met de oogpleister en het kindje met het gehoorapparaat ontbreken in deze nieuwe serie bij Anna op school.

Vrolijk Pasen!

bij anna op school vrolijk pasen

Het is al bijna Pasen en bij Anna op school staat er in de klas een mooie paastak en de kinderen hebben een paasmandje geknutseld.

Maar de eieren zitten niet in de mandjes, ze liggen in het park verstopt! Tijd om op stap te gaan. Onderweg komen ze allemaal dieren tegen die kleintjes hebben. De vogels, koeien schapen en eendjes.

Er liggen heel veel paaseieren verstopt in het grasveld en elk kind mag er 3 zoeken! Maar nog niet opeten zegt de Juf, maar daar denken Anna en Yara anders over. Stiekem proeven ze er allebei eentje en ze zijn heerlijk!

bij anna op school vrolijk pasen

Dan roept juf Sara dat het tijd is om te picknicken. Ze krijgen een lekker broodje in de vorm van een paashaas en ze mogen er een eitje bij eten. Behalve Yara en Anna want die hebben hem al op. Als Anna weer wordt opgehaald van school geeft ze 1 eitje aan haar kleine broertje Lars.

De werkmap Vrolijk Pasen

Het thema Pasen wordt dit jaar nog leuker in de klas met de werkmap bij het nieuwe Anna-boek: 80 pagina’s boordevol educatieve opdrachten en spelletjes rond rekenen en taal. 

De volgende dingen staan er onder andere in:

Telkaarten, woordkaarten, knijpkaarten,  groeperen, kleikaarten, benoemen van gevoelens spel, sociale vaardigheden spel, een gebeurtenissenrapport maken, ganzenbordspel, paashaasselfie, matrix, lotto, memo, aankleedspel, kleurplaten, zoekbladen, domino, patronen en nog meer!

Printen, lamineren en spelen maar!

Wat vinden wij ervan?

Ik ben dol op de boeken van Kathleen Amant dat weten jullie ondertussen wel. Voor dochterlief is het erg leuk dat deze nieuwe serie van Anna op school er is want ook zij vind de boeken van Anna erg leuk. De karakters uit de verhalen zien er steeds hetzelfde uit waardoor de boeken voorspelbaar zijn en er zijn al zoveel verhalen en avonturen van te lezen dat je bijna elke week wel een ander boek kunt uitzoeken.

Voor veel oudste peuters ook al leuk om te lezen hoe het er straks op school aan toe kan gaan en dat school leuk is natuurlijk.

Daarnaast kun je met behulp van de werkmap onwijs veel halen uit 1 prentenboek. Zo kom je de weken tot pasen wel rond en ook daarna is het nog steeds leuk om te gebruiken.

Perfect nu bij thema lente en pasen!

Op de site van Kathleen Amant kun je ook nog eens het liedje van Anna beluisteren.

Specificaties Bij Anna op school Vrolijk Pasen

Uitgeverij:    Clavis

Auteur:          Kathleen Amant

ISBN:              9789044833188

Prijs:               Anna op school Vrolijk Pasen!  is voor €14,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       26  pagina’s

Datum:          Verschenen in februari 2018

mediakit
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.