alle ballen in de lucht houden tag

Mama, Gastouder, mamablogger, vrouw, secretaresse dat zijn mijn functies tegenwoordig ( niet in volgorde van belangrijkheid natuurlijk) Maar hoe doe ik dat toch allemaal?
Om een beetje inzicht te geven over hoe ik alle ballen in de lucht houdt,  heeft Mandy mij een aantal vragen gegeven waar ik op antwoorden op geef.

Alle ballen in de lucht

Ja ik werk 50 uur als gastouder ben fulltime mama en vrouw en daarnaast blog ik nog geregeld en doe ik de boekhouding van mijn man en natuurlijk die van mijzelf. Hoe doe ik dat?

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

Ik zorg het grootste gedeelte voor onze dochter. Logisch want ik ben een thuisblijvende werkende mama. Daar hebben wij toen zo voor gekozen en dat bevalt prima. Vaak neemt manlief haar wel eens mee als hij wat ergens moet ophalen of hij gaat lekker een ochtend met haar op pad naar de markt/ boodschapjes doen/ speelpaleis.

Als hij thuis is legt hij haar meestal op bed, maar hij is niet vaak thuis in de avond dus meestal doe ik dit.

Het huishouden doe ik grotendeels. Manlief brengt vuilnis aan straat/ stort en we hebben een schoonmaakster voor de bovenverdieping en de strijk.

De meeste boodschappen en eten koken doe ik net zoals de wasjes draaien en vouwen.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

gastouder alle ballen in de lucht

Amper! Door mijn werk als gastouder is mijn werk in ons huis. Natuurlijk komen de vraagouders niet in mijn slaapkamer of in mijn kasten om te kijken wat daar aan privé dingen liggen. De gastkinderen hebben hun eigen slaapkamer waar ook merendeel van al mijn thema/seizoen materiaal ligt. Maar echt gescheiden houdt je het niet op deze manier.

Met mijn blog heb ik het altijd over manlief en dochterlief. Ik heb er voor gekozen om te bloggen en zij hoeven niet op hun naam op Google gevonden te worden op mijn blog.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

De was opruimen. Als het droog is op het wasrek kan het gebeuren dat het nog een dag langer ligt, als de was droog ligt in de droger ligt het er gerust nog 2 dagen tot ik tijd heb om het weg te werken.

was vouwen

Strijken doe ik niet. Daar heb ik gewoon echt een hekel aan!

Bedden verschonen van onszelf doet de schoonmaakster, van de gastkindjes doe ik zelf of mijn stagiaires.

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Vanmorgen! Mijn moeder kwam op dochterlief passen en ik ging naar de acupunctuur. Dat doe ik echt voor mijzelf 1 keer in de 3 a 4 weken. Verder beschouw ik het bloggen ook als me-time! Ik vind het echt super leuk namelijk en als ik een keer niet om de dag of elke dag een blog klaar heb staan dan betekent dat dat ik druk was met werk of een grote blog uitwerken of gewoon lekker op tijd naar bed ben gegaan 🙂 Is ook me-time!

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Eigenlijk niet. Voor ons is het al een date night als we samen op de bank gezellig een serie of filmpje kunnen kijken op Netflix bijvoorbeeld. Heel sporadisch gaan we spontaan uit eten, maar zelfs dan gaat dochterlief wel eens mee.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Oef dat verschilt heel erg. Soms zie ik vriendinnen zo opeens 3 keer in een maand tijd door een babyshower, verjaardag en een biosuitje bijvoorbeeld 😉 Soms zie ik ze 3 maanden niet. Met de een spreek ik bijna dagelijks op whatsapp en met de ander heb ik soms gewoon een goed gesprek als we elkaar zien.

Wel bijzonder is dat ik echt al jaren dezelfde vriendinnen heb! 2 van de basisschool ( ja mijn oudste vriendschap is vanaf 1 jaar mijn overbuurmeisje! Gaaf he!) 1 van de middelbare school en 1 van de SPH opleiding. Ondertussen zijn de laatste 2 ook vriendinnen van elkaar geworden.

Als ik mijn vriendinnen zie is het op verjaardagen, een lunch of diner bij een van ons thuis of lekker in de stad en vaak gecombineerd met een biosmiddag/avond.

Zo gaan we dit weekend naar Fifty Shades Darker

Heb je veel contact met je familie?

Ja ik ben een echt familiemens. Mijn moeder zie ik eigenlijk elke week om de week wel, mijn schoonouders ook elke 2/3 weken en de rest van mijn familie geregeld op verjaardagen. We zijn een hechte club die elkaar altijd probeert op te zoeken als er iemand jarig is. Ook hebben wij natuurlijk gezellige WhatsApp groepjes!


Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Als ik weer niet aan het uitwerken van een blog ben toegekomen, als ik moe wakker wordt van de wekker omdat ik weer te laat ging slapen omdat ik toch echt nog even een aflevering op Netflix wilde kijken en aan die enorme to do lijst hahaha

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

 

Ja zeker dat is ook een groot valkuil voor iemand met ADHD. Maar meestal herken ik snel de signalen van mijn lijf dat ik pas op de plaats moet nemen en doe ik de volgende dag rustig aan.

Welke tips heb je voor andere moeders?

Carpe Diem! Pluk de dag. Geniet van de mooie momenten met je kinderen en komt vandaag iets niet af, nou ja morgen weer een kans! Het hoeft echt niet allemaal perfect te zijn, je bent moeder en dat is je grootste en mooiste excuus!

Wat vraag jij je wel eens af hoe andere moeders dat aanpakken?

Moeders die 40 uur in de week werken en alles strijken! ( beddengoed, handdoeken, kleding etc) Waar halen ze die tijd vandaan en waarom?!?!

Roelina en Minke hoe doen jullie dat?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.