100 % natuurlijke energierepen – een gezond leven

Experimenterend in de wereld van bewegen, gezond eten en Vegan ben ik wat recepten aan het uitproberen. Je hoort steeds meer over kinderen met een glutenallergie, en Vegan is hot. Bovendien vind ik dat er in veel zoete recepten teveel suiker wordt gebruikt. Ben je sporter en veganistisch of wil je minder suiker gebruiken?, dan denk ik dat je deze blog wel interessant vindt. Ook voor mensen met een glutenallergie is dit recept van 100 % natuurlijke energierepen geschikt. Als ik dan toch bezig ben met Vegan, laat het dan meteen ook maar glutenvrij zijn.

Hoe kan ik extra bewegen?

Als je deze rubriek en mijn blogs volgt weet je inmiddels dat ik van eten houd, maar ook wel gezond wil leven. Daar hoort eten bij, maar ook bewegen. En dan moet het ook weer niet over de top worden. Het bewegen is voor mij echt een dingetje aan het worden. Ik heb een andere baan en zit meer in de auto. Nog niet zo lang geleden fietste ik 4 x per week 30 kilometer naar mijn werk. Dat was voor mij de ultieme oplossing: voldoende bewegen en er geen extra tijd voor vrij moeten maken. Het voelt alsof ik weer van voren af aan kan beginnen met bedenken hoe ik meer kan gaan bewegen. Fietsen doe ik altijd al zoveel mogelijk. Waar haal ik dat extra vandaan?

Tussendoor opladen

Tijdens mijn zoektocht naar bewegen zat ik vorige week bijna een uur op de fiets voor een lunchafspraak. Dat had ik beter niet kunnen doen. Ik merkte het aan mijn benen en knieën. Zonder eten een behoorlijk aantal kilometers. Had ik niet beter een energiereep mee moeten nemen? Die haalt mijn man regelmatig in huis en ze zijn ook wel lekker, plus op basis van natuurlijke producten.

Ik vind koken en experimenteren leuk. Ik liep al langer rond met het idee om eens een keer van die energierepen, dan wel 100% natuurlijk, te maken. In ons gezin zijn er drie fanatiek sportende leden. De uitzondering ben ik. Dat krijg ik natuurlijk regelmatig naar mijn hoofd geslingerd. Ik zorg voor het eten zeg ik altijd. Des te meer reden om eens te proberen of ik zelf van die energierepen kan maken. En dan wel 100% natuurlijke energierepen.

Koolhydraten, vetten en proteïne, 100% natuurlijk

Vorige week heb ik me op de horecabeurs ‘Gastvrij Rotterdam’ laten inspireren door Vegan producten. Ik vind dat er vaak in recepten voor gebak en koekjes teveel suiker wordt gebruikt, maar wat is een natuurlijk alternatief? Het antwoord: dadels. Maar ja, als sporter heb je wat extra’s nodig. Daar heb ik iets meer informatie over opgezocht. Wat hebben sporters nodig: koolhydraten, vetten en eiwitten. Koolhydraten is de verzamelnaam voor zetmeel, suiker en vezels. Ik kwam Fitshe tegen (Fit She, grappig he?), gericht op 100 % natuurlijke proteïne. Proteïne is een verzamelnaam voor eiwitten. De Vegan proteïne variant van Fitshe wordt gemaakt van een mengsel van pompoen- en hennepzaad en mungabonen. Dat worden inderdaad 100% natuurlijke energierepen!

Recept voor 100% natuurlijke energierepen, (glutenvrij en vegan)

Op de site van Fitshe staan ook recepten, onder andere van energierepen. Die heb ik gemaakt. Ik heb het recept van Fitshe niet volledig gevolgd. Onderstaand de wijzigingen die ik heb aangebracht in het originele recept.

Natuurlijke Energierepen:

  • In plaats van volkoren speltmeel heb ik boekweitmeel gemaakt (ivm glutenvrij).
  • In plaats van dadels heb ik dadelpasta gebruikt. Veel makkelijker.
  • In plaats van ‘vegan shake Chocolate’ heb ik 1 ‘sachet Vegan proteïne Chocolate’ gebruikt.
  • In plaats van appelciderazijn heb ik rijstazijn gebruikt.
  • Ter info: in het recept wordt chia-zaad gebruikt. Dat is niet alleen lekker, maar ook een goede vervanging voor ei.
  • Tip: als je het iets zoeter wil doe er dan wat ahornsiroop of agavesiroop bij.

Mijn sticky bars waren niet zo sticky als dat ze zouden moeten zijn, volgende keer wat meer dadels, maar smaken helemaal prima! Meteen een voorraadje in de vriezer, mijn beste vriend. De volgende keer heb ik iets om te eten waar ik me totaal niet schuldig over hoef te voelen. 100% natuurlijke energierepen. Er zit totaal niks in wat slecht is voor mens of dier, en nog lekker ook.

Tot slot

Hoe het verder gaat met mijn zoektocht naar extra bewegen? Dat lees je in één van mijn volgende blogs. Daarnaast ga ik ook verder met Vegan recepten, geïnspireerd op de producten die ik heb leren kennen op de vakbeurs ‘Gastvrij Rotterdam’.

Footer2
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 49 jaar, moeder van een 7-jarige dochter en een 13-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. Daarnaast ben ik vorig jaar gestart met een eigen coachingspraktijk. In dit nieuwe jaar zal ik regelmatig een blog schrijven over coaching en mindfulness.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.