10 april broer en zussendag

Vandaag 10 april is het nationale broer en zussendag,

Zelf ben ik gezegend met een broertje van 3 jaar jonger en een half broertje van 12 jaar jonger. Met die laatste heb ik niet veel contact, hij woont ook niet om de hoek en is druk met studeren en zijn vriendinnetje.

Met mijn bro ( we noemen elkaar vaak bro en sis) heb ik jarenlang een heel goede band gehad. Nog steeds staan wij altijd voor elkaar klaar, maar door werk en het moeder zijn zien we elkaar minder dan wij vroeger deden.

broer en zus

Middelbare school:

Al op de middelbare school hadden wij een leuke band. Ik grinnik hier even bij want wat vooral bijzonder was dat ( ja ik rookte toen) ik sigaretten kocht en dan bij mijn broertje in zijn locker in een pennendoosje wat sigaretten stopte zodat hij ook kon roken met zijn vrienden. Wij hadden dikke pret om dit geheim en in die tijd vonden wij dat absoluut onschuldig.

broer en zus

Vakantie

Op vakanties hadden mijn broertje en ik altijd snel een grote groep vakantievrienden om ons heen. Wij zijn ook echte gezelligheidsmensen en sfeermakers. We hebben zelfs een paar jaar op vakantie met dezelfde mensen afgesproken. Zo ontmoeten wij op een vakantie in Frankrijk mensen die het jaar erop naar Spanje zouden gaan en onze ouders spraken af in dezelfde periode te gaan. De 2 jaren daarop zaten wij dan ook op de Camping El Delfin Verde wat echt onze beste vakanties zijn geweest. 1 jaar ging ik in verband met mijn studie iets later met de bus heen en weer en had mijn broertje een vriendje (Piskip) mee. Dikke pret en die vakanties met mijn broertje vergeet ik nooit meer.

Studeren en backpacken

Na mijn HAVO heb ik een jaar in Deventer gestudeerd waarna ik weer terug kwam naar Den Haag en op kamers ging. In die tijd kregen wij een zelfde vriendengroep “The gang” ( hoe verzonnen wij het). Mijn neefje, mijn nichtje, mijn toenmalige vriendje, zijn zusje, mijn broertje en nog wat vrienden van mijn neefje en mijn vriendje. We hadden een geweldige tijd, gingen stappen met zijn allen, ondernamen dingen en gingen uren met elkaar om. Mijn broertje ging in die tijd bijna een jaar naar Australië. Ik zorgde voor zijn boekhouding en regelde soms wat dingen voor hem. Dit was voor mij best een moeilijke tijd om mijn broertje zo lang te missen. Mijn kleine broertje die soms wel eens de verkeerde dingen deed en wij hielden soms ons hart vast of het allemaal wel goed zou komen.

broer en zussendag

Salsa

Eenmaal terug besloten wij samen op Salsa te gaan. Jarenlang hebben wij samen gedanst bij Salsaventura en zelfs 1 seizoen in een showgroep gezeten. Dit was uiteindelijk toch niet iets voor ons, maar wat een dikke pret hadden wij. Mensen keken soms raar op dat wij broer en zus waren en hadden echt verwacht dat wij een stel waren. Sja de Bachata en Merenque dansten wij ook gewoon samen en dat vonden wij niet gek. Zelf ben ik weer heerlijk aan het salsadansen, maar broertje heeft zijn voet ooit gebroken en heeft hier soms nog last van. Daarbij is hij bijna elke avond aan het werk dus heeft hij geen tijd.

Op het huwelijk van mijn man en ik hebben wij trouwens nog heerlijk gedanst!

Samen weg

Ik had mijn broertje belooft om samen een weekend weg te gaan als hij afgestudeerd was. Maar na 9 jaar studeren en een paar keer niet heel fair behandeld te zijn geweest door de begeleiding van school en hierdoor niet verder te kunnen met zijn afstudeerscriptie heeft hij uiteindelijk besloten om te stoppen met zijn opleiding. Jammer maar begrijpelijk. Nu kan mijn afstudeercadeau alleen niet doorgaan.. Dus daar moet ik maar wat nieuws voor gaan verzinnen.

Om de week mamadag

familie

Nu is ons contact verminderd naar om de week mamadag zoals wij dat al jarenlang doen. Soms kan een van ons niet of zijn we ziek of op vakantie. Maar meestal zien wij elkaar wel minstens 1 keer in de maand. Nu de zomer weer aanbreekt zal ik hem vast weer eens opzoeken op zijn werk op de Grote Markt in Den Haag. Lekker een terrasje pakken even kletsen met mijn broertje is mooi om te doen. Zo leuk dat wij beiden werk hebben waar je elkaar zou kunnen opzoeken op het werk als je wilt.

Familieband

Sowieso hebben wij met de familie van mijn moeder een warme familieband. Iedereen probeert op elkaars verjaardag te zijn en zelfs een paar tante’s en ooms zijn op de verjaardag van dochterlief geweest. Iets waar ik echt enorm van geniet dat ze volledig opgenomen is in een familie van oudtante’s en ooms die haar gewoon als een nichtje beschouwen. Vriendinnen van mij snappen nooit dat ik zo druk ben met familie soms, maar ik geniet altijd ten volle en dochterlief en manlief vinden het ook altijd erg gezellig.

Heb jij ook zo’n mooie band met je broertjes/zusjes?

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.