Zomer kartonboekjes Pieter Konijn

Zomer kartonboekjes met Eekhoorn en Pieter Konijn

De hele zomervakantie heb ik nog niet echt het gevoel gehad van een echte warme zomer. Ook de komende twee weken stijgt de temperatuur niet verder dan 24 graden. Toch heb ik nog twee leuke zomer kartonboekjes die ik graag nog even deel!

Zomer kartonboekjes

Kartonboekjes heb ik veel in huis. Dat zijn de boekjes die de kinderen zelf mogen lezen. De prentenboeken zijn ‘Ellen’ boeken zoals de kindjes dat noemen. Daar lees ik uit voor tijdens de eetmomenten. Nou moet ik wel zeggen dat Pieter Konijn een uitzondering is daarop vanwege de leuke flapjes!

Pieter Konijn Kom eens kijken!

Zomer kartonboekjes Pieter Konijn

Het verhaal: Op een zomerse dag vraagt mevrouw Konijn of Pieter wat radijs wil halen, ze waarschuwt hem voor Heer Vos.

Zomer kartonboekjes Pieter Konijn

Onderweg komt hij prachtige vogels, vlinders en bijen tegen. In de tuin staan kool, boontjes en radijsjes. Terwijl hij ervan snoept ziet hij opeens dat heer Vos naar hem loert. Hij verstopt zich in de schuur en na een tijdje rent hij het bos in. Hij denkt veilig te zijn, maar achter een krant verstopt is daar nog steeds Heer Vos.

Zomer kartonboekjes Pieter Konijn

Nu rent hij snel naar huis, waar zijn zusjes gelukkig al zijn met lekkere bramen.

Wat vinden wij er van?

 

De kinderen vinden het een prachtig boek. Door de gaten in de pagina’s zie je soms al een beetje wat komen gaat en ze vinden het prachtig om Heer Vos te zoeken op de pagina’s.

Er zijn heel veel dieren te ontdekken en de illustraties zijn prachtig. Naast alle doorkijken zitten er ook 2 flapjes in. Fijn getekend en stevige kartonpagina’s. Een echte musthave voor Beatrix Potter fans met kleine (klein)kinderen.

Het is nu ook echt de tijd voor bramen dus leuk om dit zomer kartonboekje te combineren met het plukken van bramen. Let wel op dat je alleen wat voor jezelf plukt en niet met hele emmers gaat plukken, want officieel is dit stelen!

Specificaties

Auteur:          Beatrix Potter

Uitgeverij:    Uitgeverij Ploegsma

ISBN:             9789021677156

Prijs:             Pieter Konijn kom eens kijken!  is voor €11,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      14 pagina’s

Datum:          Verschenen in april 2017

Eekhoorn in de zomer

Eekhoorn in de zomer

Van eekhoorn zijn al meerdere delen verschenen van de seizoenen en dit zomer kartonboekje gaat natuurlijk over de zomer.

Eekhoorn heeft zin om buiten te spelen en roept zijn vriendje Egel. Ze vragen hun vriendjes wat ze zullen doen. Hert stelt verstoppertje voor, maar Egel is bang te verdwalen.

Eekhoorn in de zomer

Bij nodigt ze uit om tikkertje te spelen. Egel rent tegen Eekhoorn aan en nu is Eekhoorn Boos. Schaap springt over een hek en nodigt ze uit voor een wedstrijdje hoog springen. Egel valt en is verdrietig van de pijn.

Bij de boerderij mogen ze een ritje maken op de rug van Koe. Egel is verlegen en vindt het te spannend om zo hoog te zitten. Hond vraagt of ze zin hebben om de bal over te gooien. Eekhoorn is verrast dat Hond zo goed de bal kan vangen.

Het is best warm en Eend stelt voor om een wedstrijdje te doen wie het snelst kan zwemmen. Eekhoorn wint en kijkt trots om zich heen.

Na deze fijne dag buiten zijn de vriendjes blij! Ze spreken af om morgen weer samen te gaan spelen.

Wat vinden wij er van?

 

Naast dat het een mooi zomer kartonboekje is met heldere tekeningen is er veel te zien en te benoemen. Er staan heel veel dieren op de pagina’s en ook is er veel te tellen zoals bloemetjes, tomaten, dieren en appels. En op elke pagina wordt een emotie besproken.

Op elke pagina staat een vraag. 1 gaat over de vlinder en de ander gaat over de emotie bij een dier herkennen. Hiermee is het een ideaal voorleesboek voor kleine en grotere kinderen bij elkaar.

Specificaties

Auteur:         Lotje

Uitgeverij:    Clavis

ISBN:             9789044829860

Prijs:              Eekhoorn in de zomer  is voor €12,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      20 pagina’s

Datum:          Verschenen in februari 2017

Veel plezier met deze zomer kartonboekjes. Nu hopen dat de zon nog even haar best wil doen voor ons.

Facebook Comments

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.