zijn we weer vriendjes

Zijn we weer vriendjes: een boek over ruzie en goedmaken.

In elke vriendschap komt wel eens ruzie voor. Waar het er bij kinderen soms heel heftig aan toe kan gaan, zijn ze ook weer super snel vriendjes. Bij volwassenen is het soms een stuk lastiger om elkaar te vergeven en te vergeten. Want dat laatste is nog wel het belangrijkste eigenlijk. In zijn we weer vriendjes hebben beer Max en Das Joris  ook ruzie. 

Zijn we weer vriendjes

zijn we weer vriendjes

Max en Joris weten niet eens meer waarom ze ruzie hebben. Maar beiden zeggen ze geen woord meer tegen elkaar. Via hun vrienden praten ze tegen elkaar en die vrienden hebben daar wel genoeg van! Ze zijn gewoon moe van hun ruzie.

zijn we weer vriendjes

Er ontstaat een doorgeefverhaal van het ene vriendje naar het andere vriendje en het verhaal wordt alsmaar gekker en anders. Als geit tenslotte tegen Max zegt dat Joris het weer goed wil maken komt het weer goed! De twee vriendjes knuffelen elkaar weer stevig en zullen er nooit meer achter komen waarom de ruzie eigenlijk was ontstaan. Ze hebben elkaar vergeven!

Doorgeefverhaal

Heb jij een paar oudere peuters of werk je met kleuters dan is het altijd erg leuk om een doorgeefverhaal te vertellen met de kinderen. Waarin ze natuurlijk zo zacht mogelijk moeten fluisteren, maar wel weer zo duidelijk mogelijk zodat de ander goed kan verstaan wat ze zeggen. En dat is bij kinderen best nog wel lastig hoor!

Bij peuters begin je natuurlijk met makkelijke zinnen met een paar woorden. Misschien leuk in een thema waar je mee werkt. Bij kleuters kun je al een lange zin maken met wat moeilijke woorden erin.

Wat vinden wij er van?

Afgezien van het verhaal wat voor alle kinderen, en stiekem ook volwassenen, enorm aanspreekt staat het boek vol met leuke dieren en is het prachtig geïllustreerd.

Als gastouder is het voor de jonge kinderen leuk om met de dieren in de weer te zijn en de dieren geluiden. En voor de oudere kinderen spreekt het verhaal aan. Want ze zijn allemaal wel eens boos geweest op elkaar en op andere vriendjes en vriendinnetjes. En de beste manier om dat goed te maken is duidelijk met een KNUFFEL!

Specificaties

Auteur:         Katja Reider

Uitgeverij:    de Vier Windstreken

ISBN:              9789051166002

Prijs:               Zijn we weer vriendjes  is voor €14,50 te  koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       32 pagina’s

Datum:          Verschenen in juni 2017

Facebook Comments

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.