Suikervrije worteltaart en ook een glutenvrij en lactosevrij recept!

Een taart bakken is altijd een goed idee, of er buiten nu sneeuw ligt, het keihard regent, of de zon volop schijnt. Een taart omdat het weekend is, een taart omdat je jarig bent, een taart omdat je visite krijgt of gewoon omdat je het lekker vindt. Met deze glutenvrije lactosevrije suikervrije worteltaart snoep je gezond!

Ingrediënten glutenvrije lactosevrij en suikervrije worteltaart

Terwijl ik het recept aan het maken was van de suikervrije worteltaart, bedacht ik me dat ik het de volgende keer een tikje anders ga doen. Bij deze dan ook gelijk de ingrediënten om eens een andere worteltaart te maken. Variatie is immers eindeloos!

Wat heb je nodig voor de glutenvrije, lactosevrije en suikervrije worteltaart:

Aan de slag met de suikervrije worteltaart:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Maak de wortels klein in de keukenmachine
  • Doe in een bakblik ovenpapier, of vet hem goed in.
  • Meng de kruiden, kokos, amandelmeel, zout en baking soda in een grote kom
  • In een andere kom kluts je de eieren en voeg je de diksap en de gesmolten kokosolie toe.
  • Voeg de wortels voor de lactosevrije en suikervrije worteltaart toe aan het natte mengsel.
  • Vervolgens voeg je het natte mengsel aan het droge mengsel toe en meng dit goed door elkaar
  • Voeg hierna de overige ingredienten toe en roer goed door.
  • Schep het mengsel in een bakblik en gaar in de oven voor 50 minuten op 160 graden. Controleer met een sateprikker of je lactosevrije en suikervrije worteltaart klaar is.

Laat het ruim een uur afkoelen alvorens je het serveert. Let op dat de lactosevrije en suikervrije worteltaart zeer machtig is en je dus geen enorme punten hoeft te serveren. Je kunt het afgesloten in de koelkast zo’n 5 dagen bewaren. Of snij wat stukjes af en vries deze in. Haal ’s morgens uit de vriezer en zet in de koelkast om ’s middags of ’s avonds wat lekkers en verantwoord te kunnen snoepen.

Mijn lievelingstaart om te maken op dit moment is de gezonde en machtige worteltaart. Glutenvrij, lactosevrij en suikervrije worteltaart

Smikkelen maar van deze suikervrije worteltaart!

Recept worteltaart met suiker

Hier is een recept voor een klassieke worteltaart. Voor als je wat anders wil dan een suikervrije wortelaart. Geniet ervan!

Ingrediënten:

Voor de taart:

  • 2 kopjes geraspte wortelen
  • 1 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 1 kopje plantaardige olie
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 kopje gehakte walnoten of pecannoten (optioneel)

Voor het glazuur:

  • 225 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 1/2 kopje ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 kopjes poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een taartvorm (ongeveer 23 cm) in en bestuif met bloem.
  2. In een grote kom meng je de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel en nootmuskaat.
  3. In een andere kom klop je de kristalsuiker, bruine suiker, eieren, olie en vanille-extract tot een glad mengsel.
  4. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
  5. Voeg de geraspte wortelen toe en meng goed. Voeg indien gewenst de gehakte noten toe en roer door het beslag.
  6. Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.
  7. Laat de taart volledig afkoelen voordat je het glazuur bereidt.
  8. Voor het glazuur klop je de roomkaas en boter samen tot het romig is. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het glazuur glad is. Voeg tot slot het vanille-extract toe en meng goed.
  9. Bestrijk het glazuur over de afgekoelde taart. Versier eventueel met extra gehakte noten.
  10. Snijd in plakjes en serveer. Geniet van je zelfgemaakte worteltaart!

Ga jij voor de klassieke of voor de suikervrije worteltaart?

Lees ook deze blogs

Heb jij wel eens een suikervrije worteltaart gemaakt?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.