pastasalade met champignons spek en ham

Pastasalade met warm weer

Naast dat ik voor de kinderen veel heb gebakken deze week heb ik nooit zoveel zin in eten met deze warme dagen.

Inspiratie is dan weg en na een dag werken in de hitte heb ik geen zin om nog eens uitgebreid te koken.

Manlief was gister jarig en normaal mag je dan kiezen wat je wilt eten! Dus ik dacht nou dat wordt biefstuk met champignons pepersaus aardappeltjes en een groente. Maar nee manlief had met dit weer ook geen zin om uitgebreid te eten en stelde een pasta salade voor!

Nou dat vond ik een goed idee. Kon ik gelijk de nieuwe Spelt volkoren penne pasta uitproberen die ik van de week bij de AH had gevonden. Als ik een pastasalade maak volg ik eigenlijk nooit een recept. Ik maak vaak 2 versies waar we een paar dagen van kunnen eten. Mijn moeder zou ook blijven eten en aangezien die geen vlees eet zou ik er 1 met vis maken.

Voorbereiden

Voorraadkast in en kijken wat ik nog had liggen. Pasta, mais, blikjes tonijn, pesto, knoflook en pijnboompitten waren op voorraad. Tevens hamblokjes en cherrytomaatjes in de koelkast.

Dus snel boodschappen gedaan. Dochterlief kende de helft nog niet en vroeg uitgebreid wat alles was. Crème fraîche, soya cuisine, puntpaprika, rode ui, spekjes, champignons en rucola waren al snel bij gekocht.

Snel de keuken in. Zoveel werk zijn deze salades namelijk niet.

Zet twee kommen neer omdat sommige ingrediënten in beide salades gaan.

 Spelt Pastasalade met tonijn

 lactose vrij, suikervrij en gluten tot een minimum

spelt pastasalade met tonijn

  • 250 gram Spelt volkoren pasta penne
  • Half pakje soya cuisine
  • Paar flinke scheppen suikervrije pesto ( of zelfgemaakt kan natuurlijk ook! )
  • Half doosje cherrytomaatjes in vieren
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • Halve rode ui fijn gesneden
  • Rode puntpaprika in kleine stukjes
  • Half groot blik mais
  • 2 beetje uitgelekte blikjes tonijn op olijfolie

Goed husselen. Voor het serveren wat rucola op je bord en wat pijnboompitten strooien en smullen!

 Pastasalade met champignons spek en ham

pastasalade met champignons spek en ham

450 gram gesneden champignons en 2 bakjes met spekjes in de pan laat dit goed gaar worden en giet overtollig vocht weg. Roer er een hoog bakje Crème fraîche door en een paar flinke scheppen suikervrije pesto.

Kook ondertussen 500 gram Fusilli pasta ( tri colore geeft nog leuker effect)

Verder voeg je toe: half doosje cherrytomaatjes in vieren, 1 teentje knoflook fijn gesnipperd, halve rode ui fijn gesneden, rode puntpaprika in kleine stukjes, half groot blik mais, 2 bakjes hamblokjes.

Schep alles goed door elkaar. Warm lekker te eten, maar laat het gerust afkoelen en serveer met rucola.

Afgesloten in de koelkast zijn de pastasalades nog 2 dagen te bewaren. (als het die kans krijgt )

Facebook Comments

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *